Omnisportveld Wiske Maes

De directie van het Autonoom Gemeentebedrijf Tremelo, met o.a. Open Vld schepen van Sport Marc Verlinden en gemeenteraadslid TjoĢˆrven Puype, heeft onder leiding van Open Vld directievoorzitter Chris Lievens de laatste maanden niet stil gezeten.
Wat de aanleg van het nieuwe omnisportveld op de site Parkheide betreft, werd voor de voorbereidingswerken en de aanleg van de ondergrond met de firma Scheirlinck Sport uit Merchtem reeds een aannemer aangeduid. De inschrijvingsprijs bedroeg 124.739 euro. De werken ging in mei van start. Het omnisportveld zal aansluitend worden ingevuld met verschillende soorten sportinfrastructuur en fitnesstoestellen.
Het omnisportveld moet de mogelijkheid bieden tot mini-voetballen, basketballen, en mini-tennis. Daardoor kan de lelijke tennismuur verdwijnen. Van alle inschrijvers won de gespecialiseerde firma Kompan nv met roots in Denemarken het pleit met het inschrijvingsbedrag van 76.004 euro. Kompan nv was bovendien de enige inschrijver die een multisportveld volledig in kunststof aanbood.
Qua degelijkheid, vandalismebestendigheid, geluids- en onderhoudsvriendelijkheid is dit de beste optie.
We moesten werken aan infrastructuur voor een betere sportbeleving in onze gemeente.
Chris Lievens
Stacks Image 25
De fitnesstoestellen met verstelbare weerstanden, de fitnesscrosstraining en de gratis aangeboden combistreet work out komen tegemoet aan de behoeften van zowel de beginnende als de zeer ervaren sporter.
Bovendien kan het AGBT met de speciale gepersonaliseerde app een breed publiek bereiken.
Directievoorzitter Chris Lievens wil op de eerstkomende directievergadering ook voorstellen om op de site Parkheide een ramp voor skateboarders te bouwen. Voor meer informatie over dit omnisportveld kan u steeds terecht bij de Sportdienst.
Stacks Image 39
Stacks Image 41

Artikel in HLN