Stacks Image 4
De oude turnzaal aan het Sociaal Huis zal afgebroken worden. In de plaats komt er een nieuwe (turn)zaal die multifunctioneel kan gebruikt worden. De nieuwe zaal heeft een oppervlakte van ongeveer 24 meter op 13 meter. Er komen kleedkamers, douches en opbergruimtes. Bovendien zal er een opwarmkeuken aangebouwd worden die geschikt is voor recepties of kleinere feestjes.
Tijdens grotere evenementen, zoals de 11 juli viering, maakt een luifel het mogelijk om een tent beter te laten aansluiten op de zaal. Door in de gevel twee schuifdeuren te voorzien wordt de zaal in de tent geïntegreerd.

Iedere inwoner van Tremelo zal de zaal kunnen huren via het Autonoom Gemeentebedrijf Tremelo.

Naast de nieuwe multifunctionele zaal zal ook het gedeelte van de oude jongensschool gerenoveerd worden met o.a. dakisolatie en nieuwe ramen.
Na de renovatie zal het gebouw maximaal toegankelijk zijn. De ingang wordt aangepast en de bovenverdieping wordt toegankelijk gemaakt door de installatie van een lift. Verder wordt er ook voorzien in aangepast sanitair.
De raming voor deze beide projecten bedraagt samen ongeveer 1.000.000 euro.
Stacks Image 19
Het complex was dringend aan vernieuwing toe.
Paul Dams
Stacks Image 11

Grondplan van de nieuwe turnzaal van Baal.